Urbeningsknivar
En urbeningskniv är en kniv som används för att ta bort kött från benen på kött, kyckling eller fisk. Den är också mycket användbar för att ta bort senor och fett från köttet. Den traditionella urbeningskniven är normalt 12 cm till 17 cm lång och har en tunn och robust profil som gör kniven mycket manövrerbar nör du skall skära exakt mellan kött och ben. Kniven kan med sin profil minna om en liten filekniv, men har normalt et något styvare och mer robust blad.
Olika modeller urbeningsknivar
Den vanligaste urbeningskniven är den klassiska europeiska varianten med tunnt blad och en förlängd häl som skydd för fingrarna. Dock finns det även ett gäng asiatiska modeller som skiljer sig lite i bladdesign; Honesuki, Hankotsu och Gokujo. I tillägg har vi i denna katalogen listat slaktarkniver och styckkniver som till stor del har samma funktion som en urbeningskniv. Läs mer om de olika modellerna genom att klicka på bilderna under.
Gemensamt för alla modeller är den rubusta konstruktionen och spetsiga spetsar.
Se alla urbeningsknivar längre ner på sidan, eller gå direkt till: