Sujihiki knivar

Det finns två olika sätt att definiera en Sujihiki kniv. Det ena sättet är att Sujihiki är en dubbelslipad västerländsk designad variant av den japanska enkelslipade yanagiba kniven som är sushikockarnas viktigaste verktyg. Det andra sättet, som är den bästa beskrivelsen, är att Sujihiki kniven är japanarnas variant av den klassiska västerländske trancherkniven som är designad för att användas på kött. Dessa knivar har ett långt och smalt knivblad som normalt har en längd på 24 cm till 30 cm. Vissa tillverkare gör även extra långa modeller upp till 36 cm. Knivbladet har oftast ett hårt japanskt stål och har därför en styv profil utan någon särskillt flexibilitet. Kniven är bra till att skära kött som stek, kalkon, rått kött, fisk och de flesta andra proteiner. Längden på bladet gör att du kan skiva köttet i ett enda drag så du inte drar sönder köttet,

Sujihiki - en kniv att visa upp

Ofta används denna kniv vid servering under andra gästers sällskap, till exempel när värden skär upp kalkonen inför servering. Av denna orsak tycker kockar och hemmakockar ofta om att visa upp en "sexy" kniv. Hos Vassaknivar hittar du ett gäng olika varianter ev dessa "snyggingar" som borde täcka ditt behov oavsett om du skall använda kniven på jobb, tävling eller i ditt hemmakök. Lägg din beställning hos oss så kommer det ett långt paket hem inom några dagar.