KAI Shun

Låt ditt kök skina med KAI Shun knivar

I över 100 år har KAI tillverkat knivar enligt den legendariska japanska samurajsvärd-traditionen. KAI Shun knivar är idag ett av de ledande japanska knivtillverkare då de lyckats förena gamla traditioner med moderna innovativa tekniker. En KAI Shun kökskniv är känd över hela världen för sin funktion, skärpa och hållbarhet som hedrar den gamla japanska smidestraditionen samtidigt som de möter moderna krav. Dessa höga kvalitetsstandarder har gjort KAI sina knivar till bland de bästa i världen.

På japanska beskriver "Shun" det exakta ögonblicket under året när någon speciell mat är i toppunktet för dess perfektion. Shun är när frukten är den sötaste, när grönsaker är helt mogna, helt färska och helt utsökta. KAI Shun knivar tar stolt sitt namn från den här japanska kulinariska traditionen att förbereda och äta den allra färskaste maten vid det perfekta "shun"-tidpunkt genom att tillverka köksknivar som alltid presterar med perfektion.

Stort utbud KAI knivar

Hos Vassaknivar hittar du de flesta KAI Shun knivar tillgängliga i den svenska marknaden. Vi erbjuder seriene KAI Shun Classic, KAI Shun Premier, KAI Seki Magoroku Composite, KAI Wasabi Black och toppserien KAI Shun Nagare. De flesta knivserier er damaskusknivar med kärnstål i VG-serien (VG-10, VG-max, VG-2).