0item(s)

Du har inga produkter i din varukorg.

Product was successfully added to your shopping cart.
5

Märken

Anarchy Knives

Anarchy Knives

Knivarna är tillverkade av 3,5 mm tjockt rostfritt stål. Balansen av kol och krom ger en korrosionsbeständighet och lång skärpevarighet. Handtaget är tillverkat av exklusiv svart/brun Micarta, ett material som liknar trä och som är perfekt lämpad för köksmiljö.

Varje kniv har ett exklusivt designat mässingsdetalj med tillhörande citat, vilket ger en unik och utmärkande design. Anarchy-knivar är en linje kvalitetsknivar där stål och mässing blandas i en perfekt kombination och kommer med tiden skapa en vacker patina.

Benriner

Benriner

Benriner är en Japansk tillverkare av proffesionella köksverktyg såsom mandoliner och andra skärredskap. Benriner har producerat redskap för köket i över 50 år och har fått en ledande roll på marknaden. Gå in i vilket professionellt restaurangkök som helst och du kommer sannolikt att hitta någon produkt från Benriner. Benriner är främst kända för sina mandoliner som håller mycket hög kvalitet, de är relativt små och lätta att stoppa undan samtidigt som de har en egg av absolut högsta kvalitet (och skärpa). Akta fingrarna när du jobbar med deras mandoliner, det är lätt att skära sig. Benriner har även grönsakssvarvar och till mandolinerna går det att få med tillbehöf för att göra julienne (strimlade grönsaker). Du kommer inte att vilja ha en annan mandoling om du testar en Benriner!

Chroma type 301 by FA Porsche

Chroma type 301 by FA Porsche

Knivar från Porsche

Porsches unika knivserie CHROMA Type 301 har tagit lång tid att framställa. Det är professionella kockar som tagit fram knivarna genom flera års tid. Porches kvalitetsknivar har en otroligt ovanlig design och dessutom ett blad av japanskt stål. Själva utseendet på knivarna ifrån Porsche är väldigt modernt, bladet blandas samman med skaftet på ett elegant sätt. På kniven sitter det en metallpärla som markerar vart bladet börjar och skaftet slutar. Dessa fantastiska knivar används av mästerkockar över hela landet och det är lätt att förstå varför. I CHROMA Type 301 serien kan du som kock köpa allt ifrån skarpa sashimiknivar till handfasta allknivar och mycket mer. Utformningen av knivarna är designade att passa handflatan, och eftersom handflatan är platt så är även handtaget platt.

Knivar tillverkat i Japan

Precis som samurajsvärden så kommer även några av världens bästa knivar ifrån Japan, detta har låtit inspirera Porsches design. I knivserien kan du köpa en otrolig grönsakshack, med den skär du med en exakt precision. Dessutom kan den användas som stekspade, precis som kockarna i Japan gör. Oavsett vilken kniv du letar efter så kommer du garanterat att bli nöjd med en trogen kniv i köket. Unna dig en originell, prisvärd och elegant kvalitetskniv ifrån Porsche, och ta din matlagning till nya nivåer.

Fällkniven

Fällkniven

Man brukar säga att Fällkniven gör världens bästa serietillverkade knivar. Ett knivsortiment som är skapat under 30 år av jägare och outdoormänniskor som av egna erfarenheter har skapat dessa funktionella knivar. Knivarna är kända för sin styrka och skärpa väldigt nära kolståletsegenskaper men paketerade i rostfritt superstål.

Gerber

Gerber

Gerber har tillverkat knivar och multiverktyg sedan 1939, när Joseph Gerber grundade företaget var måttot precis som idag att tillverka produkter av absolut yppersta kvalité i kombination med inovativ design och funktionalitet. Målet med alla Gerbers produkter är att de skall hålla under lång tid även om de utsätts för mycket hårda påfrestningar.

Global

Global

Globalknivar gjorda i rostfritt Cromova 18. stål. Globals design har varit den samma sedan knivarna började tillverkas i mitten på 80-talet. Globals knivar är kända världen över och det är inte så konstigt... Knivarna håller skärpan, är estetiskt tilltalande, slitstarka, behändiga och arbetsbesparande och det finns en speciell kniv för varje tillfälle i köket. Det är sådant man gillar om man älskar att laga mat. Matlagningen blir helt enkelt roligare om man har redskap som fungerar. Man blir, ursäkta ordvalet, eggad till gastronomiska stordåd. Enligt vår mening kan man inte få ett bättre omdöme. Det är just därför så måna människor tycker om att jobba med knivar från Global.

Güde

Güde

Den tyska Familjen Güde har tillverkat knivar för hand i fyra generationer. Güdes knivar tillverkas i liten skala med yttersta kvalitet. Alla knivar (inklusive blad, bolster och toppen på handtaget) är från början utstansade ifrån ett stycke stål. Varje kniv genomgår mer än 40 olika arbetsmoment (mestadels för hand) inklusive en sista skärpning och en gammaldags bryning för att få fram en kniv med yttersta kvalitet. Det som gör Gudes knivar speciellt populära är att handtagets slut består av en förlängning av det smidda stålet. Denna ytterligare tyngd förskjuter tyngdpunkten bakåt, vilket ger överlägsen balans.

Hotmix

Hotmix

Det italienska märket Hotmix tillverkar marknadens mest avancerade värmemixers, de tillverkar robusta och hållbara maskiner med mycket hög kapacitet. Det är inte konstigt att Massimo Bottura har blivit brand ambasador för Hotmix produkter.

KAI

KAI

I över 1000 år har KAI tillverkat de bästa premium kockknivarna i Japan. Köksknivarna är kända för sin funktion, skärpa och hållbarhet. Dom egenskaper har gjort KAI:s knivar till dom bästa i världen och KAI är idag en av de största tillverkarna av kvalitets kockknivar. Damaskusknivar har sin grund i den tusenåriga traditionen av samurajsvärd, där olika typer av metallegeringar skiktas tillsammans och smids till ett enda stycke. Det är ett bra och gediget hantverk som ger dessa lager i stålet. Den ständiga strävan efter estetisk design och en enastående kvalite gör KAIs kockknivar både unika och några av dom bästa i värlsden.

Kasumi

Kasumi

Kasumi tillverkas av det japanska företaget Sumikama Cutlery i Japans knivhuvudstad Seki. Sumikama cutlery har producerat knivar i flera generationer. I dagens produktion av moderna kockknivar, används uråldriga knivtillverkningstekniker tillsammans med nya avancerade metoder.

Kyocera

Kyocera

Kyocera keramiska knivar

Vill du ha en kniv som tål både maskindiskning och som håller sig extremt vass länge? I så fall är en Kyocera ett utmärkt val. Knivarna är tillverkade med keramiska blad, vilket är ett väldigt hårt material. Detta gör att Kyocera knivarna kan bli otroligt vassa och även håller sin skarpa egg länge utan slipning. Materialet som knivarna är gjorda av – zirconia, är till och med lättare än stål och ger en mycket välbalanserad kniv. I Kyocera-serien kan du hitta allt ifrån grönsaksknivar, fruktknivar och allknivar till kockknivar och skalknivar. Om du dessutom är på jakt efter en present till en matintresserad vän så finns det vackra knivset att köpa. Vissa av kyoceras modeller går att köpa med svarta blad, något som är väldigt kontrastfullt och snyggt. När du väl vill slipa upp dina Kyoceraknivar så kan det vara användbart med en knivslip. Hos oss kan du köpa en slipmaskin som är till för Kyoceras knivar. Den har diamantskär som gör dina keramiska knivar vassa på ett ögonblick. Vad du än är ute efter i knivväg så hittar du garanterat en ny favorit här. Dessa keramiska knivar används av berömda kockar över hela världen och kan göra även dig till en köksmästare.

Laguiole

Laguiole

Laguiole är en provins i Frankrike som är känd för sin tradition av att tillverka handgjorda knivar. Leverantören Laguiole L'Eclaire har producerat en en helt fantastiskt vacker serie knivar med en hög stålkvalité som är ämnade både för professionellt bruk i restaurang och för den matintresserades hem. VassaKnivar är glada att kunna erbjuda denna exklusiva serie till ett förhållande lågt pris.  

MAC knivar

MAC knivar

MAC - köksknivar för proffs och hemmakock

Om du är ute efter marknadens mest prisvärda och vassaste knivar, då är MAC knivar något för dig. Anledningen till varför MAC´s kockknivar är så otroligt vassa är att de har härdats till 57-61 grader på Rockwellskalan. Rockwellskalan är en skala mäter hårdhet hos metaller genom att fastställa metallens förmåga att motstå plastisk deformation. 57-61 grader är ett väldigt högt värde och gör att knivarna från MAC verkligen håller vad de lovar. Många andra köksknivar är tillverkade i mjukare metaller, vilket gör det enkelt att slipa knivarna, men det gör dem även slöare mycket snabbare.

MAC knivar finns även till barnen

MAC-knivar finns i många olika modeller, vilket gör att du alltid kan hitta en kniv som passar just dina behov. Exempel av knivserier från MAC är Damaskusserien där du hittar både brödknivar, grönsakshack och handfasta kockknivar. En annan serie som är helt fantastisk är såklart MAC KID. Här kan du hitta knivar som är anpassade för de lite yngre kockarna i familjen. Med färgglada handtag och barnsäkrade blad kan barnen få vara delaktiga i köket och lära sig matlagningens härliga konst. Att köpa MAC knivar är en smart investering eftersom du får en mycket prisvärd kniv som kommer att vara dig trogen i köket i många år.

Masahiro

Masahiro

Vi har marknadens största utbud av jpanska kockknivar och köksknivar från Masahiro. Välkommen in i butiken och välj din favorit bland Masahiros högkvalitativa sortiment.

Alla knivar från Masahiro produceras i Japans knivmecka Seki City. Ända sedan 1920 har Masahiro producerat kockknivar av den allra högsta kvaliteten och är idag ett av de mest populära varumärket på den inhemska marknaden i Japan. På senare tid har även populariteten spridit sig till Europa och är i många länder en av de mest förekommande kniven bland kockar. En av de främsta anledningarna till populariteten är kombinationen mellan ett väldigt högkvalitativt stål, med hög slagseghet och skärpevarighet, och ett relativt lågt pris. Få knivar i samma prisklass kan mäta sig med Masahiro.

VassaKnivar har det bredaste utbudet av Masahirosknivar på marknaden. Vi har valt att plocka ut de mest populära serierna men kan även beställa hem knivar ur de övriga serierna vid intresse.

MCUSTA

MCUSTA

Mcusta är är trots sin ringa storlek idag ett världsberömt knivmärke. Mcusta har under de senaste 20 åren varit ett populärt märke på grund av sina fällknivar. Vid lanseringen av köksknivar lät inte kritikerna vänta på sig. Lanseringen av Zanmai Pro blev en succé, Mcusta hade tillfört attityd och ergonomi till ett redan vinnande japansk knivkoncept.

Miyabi

Miyabi

The Beauty of Sharpness

"Miyabi" är en av de gamla traditionella japanska estetiska idealen som grundades fram till 1100-talet och kan kanske bäst förklaras med orden elegant och förfinad, som även är synonyma med knivarna från MIYABI. Dessa sofistikerade knivar har utvecklats av Zwilling J.A. Henkells tillsammans med den japanska kocken Rokusaburo Michiba, bl a känd frånTV-serien "Iron Chef". Knivarna från MIYABI är alltså det utsökta resultatet av fusionen mellan traditionellt hantverk från smeder av japanska svärd och världsberömd tysk ingengörskonst.

Alla serier har sin egen speciella design med mycket bekväma handtag och samtliga knivar har en otrolig skärpa då de handslipas enligt Honbazuke-metoden. Knivarna är smidda i Seki i Japan - staden som världens bästa knivar kommer ifrån.

Nagomi

Nagomi

Nagomi med hammarslagen damaskusstål från Seki i Japan är enligt vår mening en av de vackraste knivar som går att komma över. Med en sensuellt böjd linje på toppen av bladet skapas en perfekt balans som gör att hela kniven ligger perfekt i handen. Kniven är dessutom robust med en komfortabel tyngd vilket ger en perfekt stadga.  

Knivarna i Nagomi-serien har 33 lager stål och är tillverkade på traditionellt japanskt vis. Damaskusblad kan bli otroligt vassa med en hög skärpevarighet, vilket är det de flesta knivanvändare värderar högst. Ingen kniv är den andra lik då detta är ett unikt hantverk skapat av en knivmakare med mångårig erfarenhet. Vid rengöring använd enbart vanligt diskmedel och undvik att lämna kniven blöt. Diska aldrig i diskmaskin.

Sakai Takayuki

Sakai Takayuki

Sakai Takayuki är ett japanskt kvalitetsmärke, knivarna thar Damaskus med 62 laget och en hårdhet på 60 till 61 samt en stålkärna av VG10. Sakai Takayuki är en knivserie av yppersta kvalitet, det är mycket hög klass på produkten och balansen i knivarna.

Satake

Satake

Satake köksknivar till proffs och hemmakock

Satake är en japansk tillverkare av köksknivar från knivstaden Seki i Japan. Yasuhiro Satake är tredje generationens knivtillverkare från samma familj.  Varumärket Satake introducerades i Sverige 1998 och har blivit en favorit i många hem, men är också en stor favorit hos flera proffesionella kockar. Knivar från Satake kännetecknas av att de är mycket trevliga att jobba med och är väldigt lätta att underhålla.

Stort utbud av Satake knivar

Hos Vassaknivar.se har vi en stor bredd i vårt Satake-sortiment och erbjuder alla knivserier tillgängliga i den svenska marknaden. Houcho är en nybörjavänlig serie traditionella japanska knivar med magnoliahandtag. No Vac-serien erbjuder japansk finess genom knivblad med lufthål och läppa som hindrar maten att fasta på kniven. Kuro är en liten serie kvalitetsknivar med attityd medan Satake Professional är för dig som vill jobba med grym balans, känsla och prestanda. Oavsätt vad som är ditt ambitionsnivå i köket vill du hitta knivar som passar  hos oss.

Spyderco

Spyderco

Spyderco Sharpmaker är ett slipverktyg anpassat för att både proffs och amatörer skall kunna jobba med det. Du ahr säkert hört uttrycket att det är säkrare att jobba med en vass kniv än med en slö kniv. Och det stämmer, det ärlättare att slinta med en slö kniv och då är risken stor att du skär dig på ett ganska obehagligt sätt. Spyderco Sharpmaker hjälper dig att på ett enkelt sätt få bladets vinkel rätt, det är det som är ett av de svåraste momenten när man slipar knviar. Om vinkeln är fel förstör man eggen och kniven kommer inte att bli bra. Så köp en Spiderco Sharpmaker för bästa resultat. Håll sedan bladet vast med ett stål, tänk på att stålet inte slipar kniven, det rätar ut eggen som böjs lite när man använder kniven.

Tojiro

Tojiro

Genom att använda traditionella tekniker som använts i hundratals år av japanska svärdsmidare producerar Tojiro knivblad i lagerteknik detta kobineras sedan med avancerad modern smidesteknik och knivproduktion. Detta gör Tojiro unika, Tojiros knivar har en VG-10 stålkärna härdat till 60-61 ° på Rockwellkalan. Det tillåter knivarna att slipas till skalpelliknande skärpa och samtidigt hålla eggen under en lång tid. Tojiros stora sortiment innehåller traditionella japanska blad såväl som mer moderna västerländska blad. Det gör att du med säkerhet kommer att hitta en kniv som passar just dig.

Victorinox

Victorinox

Victorinox är idag ett av världens mest omtyckta knivmärken, och allt började med tillverkningen av knivar till den Schweiziska armén. En swiss army knife är det många som har hemma och det är inte svårt att förstå varför. En armékniv kan vara bra till mycket. Den får för det första plats i fickan och med den kan man öppna både vinflaskor och tälja pinnar utan problem. Med tidens så har de populära knivarna från Victorinox utvecklats för att ha ännu fler användningsområden i våra liv. Idag säljs det massor av köksknivar från detta välkända märke och man kan hitta en i nästan varje restaurang.

 

Anledningen till varför just dessa knivar är så omtyckta som de är beror till största del på den höga kvaliteten. Knivarna från Victorinox tillverkas av det bästa stålet och träet, och är utformade med en ergonomisk design. Knivarna kan användas till alla områden inom matlagning och så länge man tar bra hand om dem så har de även en lång livslängd. Det bästa är att alltid handdiska och sedan torka knivarna och att sedan ställa dem i ett knivställ. Oberoende av vad för typ av matlagning du brukar ägna dig åt finns det garanterat en Victorinox-kniv för dig. Du kan hitta allknivar, brödknivar, filéknivar, kockknivar och laxknivar för att bara nämna några få. Så unna dig en fantastisk kniv redan idag och bli den kock du alltid drömt om att bli.

Wicked Edge

Wicked Edge

Wicked Edge är ett precisionsverktyg som används för att slipa alla typer av knivar. Designen och utförandet möjliggör att man konstant kan uppnå en otrolig rakbladsskarp egg på vilken knivmodell som helst. Slipningen är enkelt utförd och görs manuellt utan någon som helst förkunskap inom sliperi. Med Wicked edge wicked edge sharpening system håller du alltid dina knivblad sylvassa med hög skärpa, wicked edge knife sharpener är mycket enkel att använda och du stälelr enkelt in rätt vinkel.

WÜSTHOF

WÜSTHOF

Wüsthof precisionssmidda kockknivar är knivar av högsta möjliga kvalitet. Omsorgsfullt tillverkade är dessa knivar ett rent nöje att jobba med och gör till och med förberedandet av en maträtt till en kulinarisk njutning. Varje enskild Wüsthof knivserie har olika ergonomiskt utformade handtag som ger en skön känsla och upplevelse för olika tycke och smak.