Masahiro MV-Pro

Masahiro MV-PRO knivar är gjorda av Masahiros egna MBS-26 Molybden Vanadium-stål, härdat till en hårdhet på 58-60 HRC som Masahiro anser att vara den idealiska hårdheten för en kökskniv. Pro-serien har ett bolster i övergången mellan blad och handtag, men är annars lik MV-serien. Bolstret ger en fin balans i kniven och skyddar materialet i handtaget.

Knivar slipad enligt japansk tradition

Knivarna har ett västerländsk design, men i motsats till de flesta västerländska producenter är MV-Pro knivarna asymmetriskt slipade. 80 procent av äggen är slipad på höger sida av bladet och 20 procent är slipad på vänster sida. Denna asymmetriska ägg är härledd från traditionella enkelslipade japanska knivar som också är 80/20 asymmetriska. Fördelerna med asymmetrisk slipning är att knivarna kan slipas 35% tunnare, vilket gör de mycket skarpare. Varje kniv handslipas av erfarna knivslipare i fabriken.

Hygieniska handtag

Det nitade handtaget med antibakteriella egenskaper är gjord av ett laminerat trä som heter Black Pakkawood. Laminatet består av tunna lager av färgat svart trä pressat i ett plast kompositmaterial. Det liknar naturligt trä och är mycket tät, solid och vattentät material som inte kan vridas och splittras som äkta trä.