Miyabi Raw 5000FCD Trancherkniv 24 cm

Fin och exakt - med sitt långa smala blad är trancherkniven specialisten för att skära skinka, grillat kött och fisk. Sujihiki är japanarnas namn på en trancherkniv / förskärare.

Denna sujihiki har ett 49-lagers knivblad med kärna av hårt FC61 (aka Sandvik 13c26) Micro Carbide pulverstål, FRIODUR®-härdat till en hårdhet av ca. 61 HRC. Detta kärnstål är täckt med 48 lager mjukare stål som syddar det hårda kärnstålet. Knivarna kännetecknas av inte bara ett, utan två olika damaskusmönster i samma knivblad. Övre del av bladet består av flödande linjer medan nedre del av bladet har glittrande, vattenliknande mönster. En unik smidesteknik och symbol för Miyabis enastående hantverk. Varje kniv får en unik mönstring. Den speciella härdningsprocessen CRYODUR® och den ursprungliga japanska hantverksslipningen Honbazuke ger dessa blad den legendariska "Katana-edge”. Slipvinkel är ca 10 grader per sida.

Handtagen är ergonomisk D-format och gjord i grått Pakkawood. Vackra detaljer med en mosaiknit, rött mellanstycke och ett dekorativt slutstållock med ingraverat Miyabi-logga.

Livstidsgaranti på material och produktionsfel.

Tillverkas i Seki, Japan.

Lagervara
Skickas normalt inom 24 timmar

I lager
SKU
4009839376894
1 995,00 kr

Miyabi 5000FCD Trancherkniv. 24cm trancherkniv.

Miyabi 5000 FCD har en kärna av is-härdat Cryodurstål omgärdat av flera damaskuslager. Hårdheten ligger på 61 HCR. Handtaget är skönt utformat i svart/mörkgrå Pakkaträ. Kniven håller skärpan länge och är lätt att bryna upp. Den speciella ishärdningsprocessen CRYODUR® och den ursprungliga japanska hantverksslipningen Honbazuke ger dessa blad enorm skärpa och uthållighet.

Slipvinkeln ligger på otroliga 10°

Knivarna slipas bäst med ett porslinsbryne eller slipsten.

Mer information
Tillverkare Miyabi
Kärnstål 13c26
Bladlängd 24 cm
Skriv recension
Du tittar på:Miyabi Raw 5000FCD Trancherkniv 24 cm