Miyabi Birch 5000MCD Gyutoh Kockkniv

  • 3 395 kr

En underbar japansk gyutoh kockkniv i vacker damaskusstål. En bra kockkniv är hörnstenen i din knivuppsätting och en måste-kniv i varje kök.


Tillgänglig för beställning
Artikelnummer: 4009839276019
Leverantör: Miyabi
Dela

En underbar japansk gyutoh kockkniv i vacker damaskusstål. En bra kockkniv är hörnstenen i din knivuppsätting och en måste-kniv i varje kök. Den beskrivs ofta som kökets manuella foodprocessor, och används för att hacka, skära och tärna alla typer av råvaror. Bladet är konvext för att kniven enkelt ska kunna "vaggas" mot skärbrädan med ett minimum av kraft.

Denna kockkniv har ett 133-lagers knivblad med det ultrahårda högkvalitativa Micro Carbide pulverstålet ZDP189 (eller MC66 på Miyabi-språk) med en hårdhet på 66 HRC. Detta kärnstål är omgiven av ytterligare 132 lager av stål och bildar ett vackert blommönster som kallas ”Flower Damask". Varje kniv får en unik mönstring. Den speciella härdningsprocessen CRYODUR® och den ursprungliga japanska hantverksslipningen Honbazuke ger dessa blad den legendariska "Katana-edge”. Slipvinkel är ca 10 grader.

Handtaget är ett traditionellt D-format handtag i svart lönn, ett mörkt och exklusivt träslag med ett säreget mönster som ger en slåande kontrast till det glänsande knivstålet. Handtaget är dekorerat med en mosaiknit och ett dekorativt slutstållock med ingraverat Miyabi-logga. 

Det finns inte mer att önska från sin kniv. En unik design och perfekt i funktion, kvalitet och ergonomi. 

Livstidsgaranti på material och produktionsfel.

Tillverkas i Seki, Japan.

Välj mellan tre olika storlekar: 16 cm, 20 cm eller 24 cm knivblad.

Lagervara
Skickas normalt inom 24 timmar