Zwilling Bob Kramer Kockkniv

  • 3 995 kr

Unik kockkniv i med 101-lagers knivblad i damaskusstål designat av den legendariska knivmakaren Bob Kramer.


Tillgänglig för beställning
Artikelnummer: 4009839309601
Leverantör: Zwilling
Dela

Unik kockkniv i med 101-lagers knivblad i damaskusstål designat av den legendariska knivmakaren Bob Kramer. En bra kockkniv är hörnstenen i din knivuppsätting och en måste-kniv i varje kök. Den beskrivs ofta som kökets manuella foodprocessor, och används för att hacka, skära och tärna alla typer av råvaror. Bladet är konvext för att kniven enkelt ska kunna "vaggas" mot skärbrädan med ett minimum av kraft. Bob Kramers kockknivar har ett säreget design med ett högre blad jämfört med traditionella kockknivar. Välj mellan tre olika storlekar av denna kockkniv.

Zwilling Bob Kramer Euro Stainless är en serie fantastiska knivar som är en kombination av den legendariska knivmakaren Bob Kramers design och kniv producenten Zwillings produktion och toppmoderna teknik. Bob Kramer är en amerikansk mästerknivmakare som har ägnat sitt liv åt att göra världens bästa köksknivar. Från sin verkstad i Olympia skapar han estetisk magnifika och högpresterande knivar som har blivit så populära att han måste använda ett lotteri för att avgöra vem som skall få köpa knivarna. Han har därför valt att industrialisera produktionen av denna Euro Stainless-serien tillsammans med Zwilling på deras toppmoderna fabrik i Japan. 

Detta är en unik kniv med design och kvalité utöver allt annat. Bladet har en kärna av ultrahårdt SG2 pulverstål med 50 alternerande skikt av nickel och rostfritt stål, vilket resulterar i en exceptionellt stark, 101-lager Chevron Damaskus blad. Bladet är is-härdat med Zwillings patenterade CRYODUR-process vilket ger exeptionell hållbar skärpa, långvarig motstand mot rostangrepp och flexibilitet i stålet. Knivarna har en hårdhet på 63 HRC och en slipvinkle på 10 grader per sida.

Handtaget är av svart Micarta med en klassisk 3-nits design, har non-slip egenskaper och är fuktavvisande. Varje handtag har en karakteristisk Kramer dekornit som är handgjord i Bob Kramers verkstad.

Livstidgaranti på material- och produktionsfel.

Tillverkas i Seki, Japan.

Välj mellan tre olika storlekar: 16 cm, 20 cm eller 26 cm bladlängd.

Lagervara
Skickas normalt inom 24 timmar

Se Bob Kramer på Raw Craft med Anthony Bourdain: