Kai Shun Classic Japansk Urbeingskniv 15cm GOKUJO

Japansk filé- och urbeningskniv från KAI som är anpassad för att bena ur och filéa kött och fisk. Den tunna profilen gör kniven något flexibel och den långa kurvan på bladet påminner om ett samurajsvärd. Kniven har en kärna av kvalitetsstålet VG-10 och 32 lagers damaskstål som ger kniven ett vackert mönster. Handtaget är tillverkat av laminerat Pakkaträ som är slipat och polerat med en glansig finish. DM-0743
I lager
SKU
4901601451443
1 999,00 kr
Japansk filé- och urbeningskniv från KAI som är anpassad för att bena ur och filéa kött och fisk. Den tunna profilen gör kniven något flexibel och den långa kurvan på bladet påminner om ett samurajsvärd. Kniven har en kärna av kvalitetsstålet VG-10 och 32 lagers damaskstål som ger kniven ett vackert mönster. Handtaget är tillverkat av laminerat Pakkaträ som är slipat och polerat med en glansig finish. Hårdhet 60 HRC +/- 1 Mått blad 15 cm Mått handtag 11,2 cm Kniven passar perfekt både för ambitiösa hemmakockar och i professionella kök. SHUN CLASSIC är en exklusiv knivserie från KAI. SHUN betyder "på toppen av perfektion". Denna serie med kockknivar är en av de mest omfattande serierna i damaskstål över hela världen och uppskattas mycket av proffs i toppklass såväl som ambitiösa hobbykockar. Det konvexa bladet ger tillsammans med den manuella slipningen av varje Shun kniv en ojämförlig skärpa som låter kniven skära genom även de hårdaste materialen. Denna skärpa tillsammans med den välbalanserade vikten gör dig outtröttlig. Handtaget är tillverkat av fint laminerat Pakkaträ som har formats ergonomiskt. Handtagets tvärsnitt visar den traditionella japanska ”kastanj”-formen som passar perfekt i handen. Den nya konstruktionen förlänger eggen rakt in i handtaget. På så sätt förenas handtaget och knivbladet perfekt för att ge kniven den optimala känslan. Varje Shun kniv får sin unika och individuella karaktär genom att förfina den naturliga skönheten hos damaskmönstret. Därför är varje Shun kniv omisskännlig och unik – ett konstverk som förenas av hantverk, teknologi och design. Tekniken för att tillverka de finaste kockknivarna som inspireras av den mästerliga konsten för Samuraisvärd möjliggör att Shun seriens knivblad även kan formas som västerländska knivar. Vad är en Gokujo? En Gokujo är en japansk kniv med starkt blad och en rundad form som är utformad för att filéa, stycka och separera kött och fisk från leder ben och senor.
Mer information
Tillverkare KAI
Skriv recension
Du tittar på:Kai Shun Classic Japansk Urbeingskniv 15cm GOKUJO