OKC Old Hickory Slaktarkniv 25 cm

  • 449 kr

Den mellersta varianten av de populära Old Hickory butcher knife. Styckkniv med stort brett blad som är stabil och mycket stark. Perfekt som BBQ-kniv.

Tillgänglig för beställning
Lagersaldo: 29
Artikelnummer: 71721071112
Leverantör: OKC
Dela

Den mellersta varianten av de populära Old Hickory butcher knife. Styckkniv med stort brett blad som är stabil och mycket stark. Perfekt som BBQ-kniv vid grillen.

Old Hickory knivarna från amerikanska Ontario Knife Company är med sin snart 100-åriga historia en av de mest ärevördiga produktlinjer som fortfarande är i aktiv produktion. Knivarna blev introducerade 1924, knivbladet är i ett härdat 1095-kolstål och ett genuint trähandtag med mässingnitar. Knivarna ser precis likadana ut idag. Det hårda kolstålet blir mycket skarpt och har en förmåga att hålla skärpan bättre än de flesta rostfria knivar. Old Hickory knivarna har stått sig mycket bra genom tiderna och visat sig vara ett mycket prisvärt alternativ. Tillverkas i USA.

Observera: Old Hickory knivarna är producerade av högkvalitativt kolstål. Kolstålet vill garanterat bli matt och få en patina, vilket är bevis på äkta kolstål. Patinan kommer inte att påverka bladets egenskaper. För bäst resultat skall kniven handdiskas och direkt torkas helt torra. Kniven får absolut inte maskindiskas! Om kniven inte sköts rätt kommer den att rosta.

Observera 2: Fabriksskärpan på Old Hickoy-knivarna är mycket varierande. Räkna med att kniven behöver en slipning för att uppnå den bästa skärpan. När den väl är vass håller den skärpan bättre än de flesta rostfria knivar.

Lagervara
Skickas normalt inom 24 timmar