Déglon Sabatier Kockkniv

  • 629 kr

En bra kockkniv är hörnstenen i din knivuppsätting och en måste-kniv i varje kök. Den beskrivs ofta som kökets manuella foodprocessor.


Tillgänglig för beställning
Artikelnummer: 1539
Leverantör: Deglon
Dela

En bra kockkniv är hörnstenen i din knivuppsätting och en måste-kniv i varje kök. Den beskrivs ofta som kökets manuella foodprocessor, och används för att hacka, skära och tärna alla typer av råvaror.

Denna knivserie heter Déglon Cusine Idéale, men är lika känd som Déglon Sabatier på grund av sitt design. Sabatier är inte ett registrerat varumärke och Sabatier-knivar tillverkas av många olika tillverkare, de flesta med en nuvarande eller historisk anknytning till staden Thiers i Frankrike. Déglon räknas inte bland de "orginala" Sabatier-märken (som Sabatier K och Lion Sabatier), men tillverkningen sker i Thiers med de samma franska traditioner som står så starkt i denna franska knivstad. Déglon grundades i Thiers 1921 av Jean Déglon och är idag fortfarande ägt  av Déglon-familjen som nu driver företaget i 4:e generationen.

Kniven är gjord i 1.4116-stål (5Cr15MoV) som är ett stål som används av många kända europeiska knivtillverkare. Handtaget är ett svart trippelnitad handtag i hållbart och hygieniskt ABS-material. 

Kan diskas i diskmaskin om eggen skyddas. Livstids garanti mot produktionsfel.

Lagervara
Skickas normalt inom 24 timmar