Sabatier K Kockkniv

  • 749 kr

Kockkniv 20 cm från den klassiska franska knivtillverkaren Sabatier. Denna kniv är blivit någon typ av definition av en "fransk kockkniv".


Tillgänglig för beställning
Artikelnummer: 1110-20
Leverantör: Sabatier K
Dela

Kockkniv 20 cm från den klassiska franska knivtillverkaren Sabatier. Denna kniv är blivit någon typ av definition av en "fransk kockkniv". Knivar i fransk stil är tunnare, kortare och spetsigare än de tyska motsvarigheterna och de har en rakare form. Detta ger en något lättare och snabbare kniv. Känslan av presision och kontroll är orsaken till att många profesionella kockar väljer franska knivar framför tyska.

Kockkniven är arbetshästen i köket och den kniv som används oftast. En oumbärlig allsidig kökskniv som kan användas för att hugga, skära, skiva och tärna.

Sabatier är ett av europas mest kända knivmärke och just denna serien, Sabatier K, anses vara ett av de två originala Sabatier-tillverkarna. Kniven är smitt för hand ur ett stycke stål (Z50C13) med en hårdhet på 54-56 HRC. I handen känns kniven väldigt robust och stabil och handtaget är av en design som är framprövad till perfektion i franska kök.

Detta är modellen i rostfritt stål. Samma kniv finns också i rent kolstål i vår butik.

Välj mellan två olika storlekar: 20 cm eller 25 cm bladlängd.

Lagervara
Skickas normalt inom 24 timmar