Satake Slipsten 3000 grit Splash & Go

  • 649 kr

Dessa glasstenar är keramiska stenar med en glasbotten som gör att stenarna håller ihop bättre. Varje slipsten har en solid glasbotten på 5 mm som inte bara ger

Tillgänglig för beställning
Lagersaldo: 1
Artikelnummer: 7340039201881
Leverantör: Satake
Dela

Dessa glasstenar är keramiska stenar med en glasbotten som gör att stenarna håller ihop bättre. Varje slipsten har en solid glasbotten på 5 mm som inte bara ger en stabil grund, utan även säkerställer att stenen kan användas ned till den sista biten utan risk för sprickbildning. Dessutom är glasbotten genomskinlig, vilket gör att både logotypen och kornstorleken (grit) är synliga genom glaset, oavsett hur mycket stenen slits ned. Detta tillför en estetisk touch samtidigt som det är praktiskt.

Slipstenarna är av typen ”splash and go”, vilket innebär att de används med vatten men utan behov av förblötläggning. De finns tillgängliga i tre olika kornstorlekar: 400 (grov), 1000 (medel) och 3000 (fin).

Denna fina sten på 3000 grit och används för att sätta en riktigt fin skärpa på en medelslö egg. Har du slipat kniven vass och vill ge den där fina toppskärpan så är detta rätt sten. Har kniven blivit så slö att man måste ta fram ett helt ny egg så behövs en grövre sten på 400 grit för att "ta bort" stål och gärna en medelfin sten på 1000 grit för att sätta grundskärpan.

Storlek på stenen är 200 x 70 x 20 mm. Själva stenen är 15 mm tjock och är monterat på en härdat glasskiva som är 5 mm tjock.