Wüsthof Ikon Kött-/Trancherkniv 20cm *gml vnr

  • 19 995 kr
  • 1 995 kr

En trancherkniv, även kallad köttkniv eller förskärare, påminner om en kockkniv, men har i allmänhet ett smalare och mer avlångt blad.


Tillgänglig för beställning
Artikelnummer: 4002293490649
Leverantör: Wüsthof
Dela

En trancherkniv, även kallad köttkniv eller förskärare, påminner om en kockkniv, men har i allmänhet ett smalare och mer avlångt blad. Den används bland annat till att skära stek i tunna skivor, så kallad tranchering.

Köksknivarna i Ikon-serien är juvelen i kollektionen till den tyska producenten Wüsthof från Solingen. Här får du en välbalanserad kvalitetskniv gjutet i ett stycke specialtempererat rostfritt kolstål (X50CrMoV15) som är härdat till en hårdhet på 58 HRC. Slipvinkelen är 14 grader per sida, och Wüsthofs Precision Edge Technology (PEtec) ger kniven en hållbar skärpa. Ett trippelnitad ergonomisk handtag med specialdesignat bolster ger perfekt komfort och kontroll. En snygg design som ser bra ut på köket. Handtaget är gjord av grenadilla trä (African Blackwood), som är ett av de hårdaste träslag i världen. Som en följd av grenadillaens extrema densitet, minimala porositet och höga innehåll av kåda, är handtaget i hög grad okänslig för fukt.

Välj mellan två olika varianter: 16 cm eller 20 cm bladlängd

20 cm är lagervara, Skickas normalt inom 24 timmar
16 cm är beställningsvara, Normalt 5 - 7 leveransdagar