Wüsthof Classic Ikon Brödkniv

  • 1 395 kr

Brödkniven är en av kökets basknivar, och har ett serraterad blad för att kunna skära i bröd och andra mjukare råvaror med hårda skorpor.Tillgänglig för beställning
Artikelnummer: 4002293100715
Leverantör: Wüsthof
Dela

Brödkniven är en av kökets basknivar, och har ett serraterad (även kallad räfflat / sågtandat) blad för att kunna skära i bröd och andra mjukare råvaror med hårda skorpor. Serrateringen sågar sig igenom skorpan utan att du behöver ta i eller pressa samman maten. Färskt bröd eller födelsesdagstårtan, den tandade kniven fixar det.

Classic Ikon knivarna kombinerar perfekt ergonomi, excellent balans och optimal skärpa med ett tidlöst design. Ett bra verktyg för varje hemmakock och professionell. Knivbladet är smidd från en bit 1.4116 Chrome Molybdenum Vanadium stål (X50CrMoV15) härdat till hårdhet på 58 HRC. Slipvinkelen är 14 grader per sida, och Wüsthofs Precision Edge Technology (PEtec) ger kniven en hållbar skärpa. Ett trippelnitad ergonomisk handtag i ett hållbart POM-material med specialdesignat bolster ger perfekt komfort och kontroll samt säkrar lång hållbarhet och hygienisk användning. Kniven är NSF-certifierad för att klara kraven för hygien- och livsmedelssäkerhet i profesionella kök.

Finns med svart eller cremefärgat handtag och med 20 cm eller 23 cm bladlängd.

Svart model är lagervara - Skickas normalt inom 24 timmar.
Vit model är beställningsvara - Normalt 5 - 8 leveransdagar