Traditionell japansk Gyutoh Kockkniv med blad smidd av Aogami kolstål (Blue Paper Steel) och handtag i wenge-trä.
Kockkniven är arbetshästen i köket och den kniv som används oftast. En oumbärlig allsidig kökskniv som kan användas för att hugga, skära, skiva och tärna.
Bladen i Takahiro Miyazaki knivarna är handsmidda av japanskt Aogami kolstål (Blue Paper Steel). Detta stål, med sin höga kolhalt, är känt för sin användning i japanska svärd. Japanska knivsmeder har optimerat detta stål, som kännetecknas av att det tillåter en mycket fin skärgeometri och har en hög egghållning, för användning i köksknivar. Eftersom inget krom har tillsatts är stålet inte rostfritt utan snarare rostbeständigt. Men bara frånvaron av det relativt grovkorniga kromet gör att bladen kan slipas till en enorm skärpa, som är jämförbar med rakhyvlar.
Observera: Dessa knivar är producerade av högkvalitativt kolstål. Kolstålet vill med tiden bli matt och få en patina, vilket är bevis på äkta kolstål. Patinan kommer inte att påverka bladets egenskaper. För bäst resultat skall kniven handdiskas och direkt torkas helt torra. Kniven får absolut inte maskindiskas! Om kniven inte sköts rätt kommer den att rosta. Använd gärna kameliolja för att skydda kniven mot fukt samt för att lösa upp eventuella korrosionsangrepp.
Detaljer:
- Knivstål: Aogami kolstål
- Handtag: Wenge
- Totallängd: 34 cm
- Bladlängd: 20,5 cm
- Bladets tjocklek: 2,1 mm
- Vikt: 205 g
- Levereras i snygg presentlåda i trä.