Takahiro Miyazaki Gyutoh Kockkniv 21 cm

  • 1 995 kr
  • 1 595 kr

Traditionell japansk Gyutoh Kockkniv med blad smidd av Aogami kolstål (Blue Paper Steel) och handtag i wenge-trä.

Tillgänglig för beställning
Lagersaldo: 3
Artikelnummer: ED10220
Leverantör: Takahiro Miyazaki
Dela

Traditionell japansk Gyutoh Kockkniv med blad smidd av Aogami kolstål (Blue Paper Steel) och handtag i wenge-trä.

Kockkniven  är arbetshästen i köket och den kniv som används oftast. En oumbärlig  allsidig kökskniv som kan användas för att hugga, skära, skiva och  tärna.

Bladen i Takahiro Miyazaki knivarna är handsmidda av  japanskt Aogami kolstål (Blue Paper Steel). Detta stål, med sin höga  kolhalt, är känt för sin användning i japanska svärd. Japanska  knivsmeder har optimerat detta stål, som kännetecknas av att det  tillåter en mycket fin skärgeometri och har en hög egghållning, för  användning i köksknivar. Eftersom inget krom har tillsatts är stålet  inte rostfritt utan snarare rostbeständigt. Men bara frånvaron av det  relativt grovkorniga kromet gör att bladen kan slipas till en enorm  skärpa, som är jämförbar med rakhyvlar.

Observera: Dessa  knivar är producerade av högkvalitativt kolstål. Kolstålet vill med  tiden bli matt och få en patina, vilket är bevis på äkta kolstål.  Patinan kommer inte att påverka bladets egenskaper. För bäst resultat  skall kniven handdiskas och direkt torkas helt torra. Kniven får absolut  inte maskindiskas! Om kniven inte sköts rätt kommer den att rosta.  Använd gärna kameliolja för att skydda kniven mot fukt samt för att lösa  upp eventuella korrosionsangrepp.

Detaljer:

  • Knivstål: Aogami kolstål
  • Handtag: Wenge
  • Totallängd: 34 cm
  • Bladlängd: 20,5 cm
  • Bladets tjocklek: 2,1 mm
  • Vikt: 205 g
  • Levereras i snygg presentlåda i trä.