Miyabi Black 5000MCD Skalkniv 9 cm *gml vnr

  • 2 295 kr

En underbar japansk shotoh skalkniv/allkniv i superstålet ZDP-189. Används till precisionsarbeten som skalning, skivning och dekorering.


Tillgänglig för beställning
Artikelnummer: 4009839372995
Leverantör: Miyabbi
Dela

En underbar japansk shotoh skalkniv/allkniv i superstålet ZDP-189. Dessa grönsaksknivar finns i två varianter och används till precisionsarbeten som skalning, skivning och dekorering. Den största modellen med 13 cm blad har högre blad än andra allknivar vilket gör att fingrarna inte slår i skärbrädan när du jobbar.

Denna kniv har ett 133-lagers knivblad med det ultrahårda högkvalitativa Micro Carbide pulverstålet ZDP189 (eller MC66 på Miyabi-språk) med en hårdhet på 66 HRC. Detta kärnstål är omgiven av ytterligare 132 lager av stål och bildar ett vackert blommönster som kallas ”Flower Damask". Varje kniv får en unik mönstring. Den speciella härdningsprocessen CRYODUR® och den ursprungliga japanska hantverksslipningen Honbazuke ger dessa blad den legendariska "Katana-edge”. Slipvinkel är ca 10 grader per sida.

Handtaget är ett traditionellt D-format handtag i svart lönn, ett mörkt och exklusivt träslag med ett säreget mönster som ger en slåande kontrast till det glänsande knivstålet. Handtaget är dekorerat med en mosaiknit och ett dekorativt slutstållock med ingraverat Miyabi-logga.

Det finns inte mer att önska från sin kniv. En unik design och perfekt i funktion, kvalitet och ergonomi.

Livstidsgaranti på material och produktionsfel.

Tillverkas i Seki, Japan.

Lagervara
Skickas normalt inom 24 timmar