Sabatier Dég Skalkniv 10 cm

  • 399 kr

En skalkniv liknar en kockkniv, men är betydligt mindre och tillåter därför mer precision i arbetet för små arbeten.

Tillgänglig för beställning
Lagersaldo: 4
Artikelnummer: 3118581604108
Leverantör: Déglon
Dela

En skalkniv liknar en kockkniv, men är betydligt mindre och tillåter därför mer precision i arbetet för små arbeten. Det används ofta i beredningen av frukt och grönsaker, eftersom den smala bladet gör det lättare att byta riktning i mitten av snittet. Den kan användas för att skala, att ta bort frön och stjälkar, och att forma dekorativa former i frukt och grönsaker.

Denna knivserie heter Déglon Cusine Idéale, men är lika känd som Déglon Sabatier på grund av sitt design. Sabatier är inte ett registrerat varumärke och Sabatier-knivar tillverkas av många olika tillverkare, de flesta med en nuvarande eller historisk anknytning till staden Thiers i Frankrike. Déglon räknas inte bland de "orginala" Sabatier-märken (som Sabatier K och Lion Sabatier), men tillverkningen sker i Thiers med de samma franska traditioner som står så starkt i denna franska knivstad. Déglon grundades i Thiers 1921 av Jean Déglon och är idag fortfarande ägt  av Déglon-familjen som nu driver företaget i 4:e generationen.

Kniven är gjord i 1.4116-stål (5Cr15MoV) som är ett stål som används av många kända europeiska knivtillverkare. Handtaget är ett svart trippelnitad handtag i hållbart och hygieniskt ABS-material. 

Kan diskas i diskmaskin om eggen skyddas. Livstids garanti mot produktionsfel.

Lagervara
Skickas normalt inom 24 timmar