Satake Pro Trancherkniv 27cm

En trancherkniv ur Professional-serien, framtagen av japanska Satake i nära samarbete med svenska kockar. Ledorden i arbetet har varit balans, känsla och prestanda. Knivarna i serien är tillverkade i AUS8-stål (läsa och lära mer om knivstål här), ett stål med extremt god förmåga att behålla skärpan och som svarar snabbt på återskärpning. Trancherkniven är smidd i ett stycke, med ett bolster som viger bladet med handtaget av svart pakkaträ – ett träslag som tål väta och tuffa tag. Bladet har en såkallad olivslipning, eller culterslipning som det också kallas, som gör att det du skär inte skall fastna på kniven.

Yasuhiro Satake är tredje generationens knivtillverkare från samma familj. Hans fabrik ligger i knivdistriktet Seki City. Här i Sverige känner vi till hans kniveserier NoVac, Satake Pro och Satake Damaskus - en av de första Damaskus-knivarna i Europa, lanserad redan 1994.

I lager
SKU
49566178802666
2 495,00 kr

En trancherkniv ur Professional-serien, framtagen av japanska Satake i nära samarbete med svenska kockar. Ledorden i arbetet har varit balans, känsla och prestanda. Knivarna i serien är tillverkade i AUS8-stål (läsa och lära mer om knivstål här), ett stål med extremt god förmåga att behålla skärpan och som svarar snabbt på återskärpning. Trancherkniven är smidd i ett stycke, med ett bolster som viger bladet med handtaget av svart pakkaträ – ett träslag som tål väta och tuffa tag. Bladet har en såkallad olivslipning, eller culterslipning som det också kallas, som gör att det du skär inte skall fastna på kniven.

 

Yasuhiro Satake är tredje generationens knivtillverkare från samma familj. Hans fabrik ligger i knivdistriktet Seki City. Här i Sverige känner vi till hans kniveserier NoVac, Satake Pro och Satake Damaskus - en av de första Damaskus-knivarna i Europa, lanserad redan 1994.

 

 

Använding:

  • Använd bara kniven för att skära med.
  • Böj eller bänd aldrig bladet.
  • Undvik plast, papper, ben och djupfryst. Det skadar skärpan.
  • Skrapa av skärbrädan med knivens rygg - inte eggen.
  • Vi rekommenderar skärbrädor i trä.

Skötsel:

  • Diska kniven för hand. Diskmaskinen förstör knivens skärpa och trähandtag.
  • Ingen stålkniv är helt rostfri - torka av den noggrant efter diskning.
  • Vi rekommenderar förvaring på magnetlist eller i knivblock. Vid förvaring i låda, skydda eggen med ett knivfodral.
  • Genom att bryna knivens skäregg underhåller du skärpan. Keramisk bryne rekommenderas.
  • Efter en tids använding försvinner skäreggen och då måste kniven slipas för att få en ny skäregg.
Mer information
Tillverkare Satake
Kärnstål AUS-8
Skriv recension
Du tittar på:Satake Pro Trancherkniv 27cm