Satake Pro Brödkniv 20cm

En brödkniv ur Professional-serien, framtagen av japanska Satake i nära samarbete med svenska kockar. Ledorden i arbetet har varit balans, känsla och prestanda. Knivarna i serien är tillverkade i AUS8-stål (läsa och lära mer om knivstål här), men just brödniven (och filekniven) är gjord i 1K6-stål som lämpar sig bättre för tandade och mer fleksibla knivar. Brödkniven är smidd i ett stycke, med ett bolster som viger bladet med handtaget av svart pakkaträ – ett träslag som tål väta och tuffa tag.

Yasuhiro Satake är tredje generationens knivtillverkare från samma familj. Hans fabrik ligger i knivdistriktet Seki City. Här i Sverige känner vi till hans kniveserier NoVac, Satake Pro och Satake Damaskus - en av de första Damaskus-knivarna i Europa, lanserad redan 1994.

I lager
SKU
4956617802680
1 099,00 kr

En brödkniv ur Professional-serien, framtagen av japanska Satake i nära samarbete med svenska kockar. Ledorden i arbetet har varit balans, känsla och prestanda. Knivarna i serien är tillverkade i AUS8-stål (läsa och lära mer om knivstål här), men just brödniven (och filekniven) är gjord i 1K6-stål som lämpar sig bättre för tandade och mer fleksibla knivar. Brödkniven är smidd i ett stycke, med ett bolster som viger bladet med handtaget av svart pakkaträ – ett träslag som tål väta och tuffa tag.

 

Yasuhiro Satake är tredje generationens knivtillverkare från samma familj. Hans fabrik ligger i knivdistriktet Seki City. Här i Sverige känner vi till hans kniveserier NoVac, Satake Pro och Satake Damaskus - en av de första Damaskus-knivarna i Europa, lanserad redan 1994.

 

 

Använding:

  • Använd bara kniven för att skära med.
  • Böj eller bänd aldrig bladet.
  • Undvik plast, papper, ben och djupfryst. Det skadar skärpan.
  • Skrapa av skärbrädan med knivens rygg - inte eggen.
  • Vi rekommenderar skärbrädor i trä.

Skötsel:

  • Diska kniven för hand. Diskmaskinen förstör knivens skärpa och trähandtag.
  • Ingen stålkniv är helt rostfri - torka av den noggrant efter diskning.
  • Vi rekommenderar förvaring på magnetlist eller i knivblock. Vid förvaring i låda, skydda eggen med ett knivfodral.
  • Genom att bryna knivens skäregg underhåller du skärpan. Keramisk bryne rekommenderas.
  • Efter en tids använding försvinner skäreggen och då måste kniven slipas för att få en ny skäregg.
Mer information
Tillverkare Satake
Kärnstål AUS-8
Skriv recension
Du tittar på:Satake Pro Brödkniv 20cm