Masahiro MC-800 Grönsakskniv Usuba 16 cm
MC-800 Usuba 160mm från Masahiro
Denna kniv har en kärna av kolstål och ett utanpåliggande laminat av rostfritt stål. Detta medför att man får kolstålets egenskaper men utan att bladet blir svart eller att det rostar. Kniven är många kockars favorit just på grund av dessa egenskaper. Knivens blad har en rektangulär form vilket många gillar på grund av att kniven känns gedigen och att man får en bättre "kontakt" med det livsmedel man håller på att arbeta med. Detta är nog den absolut mest prisvärda kniven som vi någonsin stött på!
Kolstålet är ett ZCD-U stål och har en hårdhet på 60-61 HRC
10382MC-800 Usuba 160mm från Masahiro
Denna kniv har en kärna av kolstål och ett utanpåliggande laminat av rostfritt stål. Detta medför att man får kolstålets egenskaper men utan att bladet blir svart eller att det rostar. Kniven är många kockars favorit just på grund av dessa egenskaper. Knivens blad har en rektangulär form vilket många gillar på grund av att kniven känns gedigen och att man får en bättre "kontakt" med det livsmedel man håller på att arbeta med. Detta är nog den absolut mest prisvärda kniven som vi någonsin stött på!
Kolstålet är ett ZCD-U stål och har en hårdhet på 60-61 HRC
Tillverkare | Masahiro |
---|---|
Kärnstål | Z-CDU |
Bladlängd | 17 cm |