Kyocera Keramisk Kockkniv 18cm

Kyocera keramisk kockkniv 18cm - FK-180WH 

Keramisk kockkniv med vitt blad och svart handtag. 

Knivbladet av pressad keramik - världens hårdaste material efter diamant är mycket skarpa från början. De bavarar dessutom sin skärpa en längre tid. Keramiska knivar är lättare än stålknivar, de rostar inte och påverkas inte av syror.

En bra kockkniv är hörnstenen i din knivuppsätting och en måste-kniv i varje kök. Den beskrivs ofta som kökets manuella foodprocessor, och används för att hacka, skära och tärna alla typer av råvaror. Bladet är konvext för att kniven enkelt ska kunna "vaggas" mot skärbrädan med ett minimum av kraft.

Skötselråd:

Undvik använding av keramiska knivar vid urbening och styckning av fryst mat, skaldjur samt hårda ostar. Vid de moment då knivbladet måste vridas och böjas krävs ett mer flexibelt material än keramik, t.ex. stål.

Undvik att tappa eller slå mot hårda ytor.

Kyoceras keramiska knivar med plasthandtag är diskmaskinsäkra, men vi rekommenderar handtvätt med varmt vatten och flytande diskmedel. Om du använder diskmaskin rekommenderar vi att sätta kniven i bestickkorg med spetsen nedåt.

Med tiden märker du kanske at det bildas hack på knivbladets skäregg. Detta är normalt för keramiska knivar och påverkar inte skärpan. Det beror på det hårda materialet. Du kommer troligen tycka att kniven behåller sinskärpa bra under en lång tid. När kniven inte längre fungerar som du vill, kan du slipa fram en ny skarp skäregg med ett diamantbryne.

I lager
SKU
4960664454365
1 295,00 kr

Kyocera keramisk kockkniv 18cm - FK-180WH 

 

Keramisk kockkniv med vitt blad och svart handtag. 

 

Knivbladet av pressad keramik - världens hårdaste material efter diamant är mycket skarpa från början. De bavarar dessutom sin skärpa en längre tid. Keramiska knivar är lättare än stålknivar, de rostar inte och påverkas inte av syror.

 

En bra kockkniv är hörnstenen i din knivuppsätting och en måste-kniv i varje kök. Den beskrivs ofta som kökets manuella foodprocessor, och används för att hacka, skära och tärna alla typer av råvaror. Bladet är konvext för att kniven enkelt ska kunna "vaggas" mot skärbrädan med ett minimum av kraft..

 

Skötselråd:

Undvik använding av keramiska knivar vid urbening och styckning av fryst mat, skaldjur samt hårda ostar. Vid de moment då knivbladet måste vridas och böjas krävs ett mer flexibelt material än keramik, t.ex. stål.

 

Undvik att tappa eller slå mot hårda ytor.

 

Kyoceras keramiska knivar med plasthandtag är diskmaskinsäkra, men vi rekommenderar handtvätt med varmt vatten och flytande diskmedel. Om du använder diskmaskin rekommenderar vi att sätta kniven i bestickkorg med spetsen nedåt.

 

Med tiden märker du kanske at det bildas hack på knivbladets skäregg. Detta är normalt för keramiska knivar och påverkar inte skärpan. Det beror på det hårda materialet. Du kommer troligen tycka att kniven behåller sinskärpa bra under en lång tid. När kniven inte längre fungerar som du vill, kan du slipa fram en ny skarp skäregg med ett diamantbryne.

Mer information
Tillverkare Kyocera
Skriv recension
Du tittar på:Kyocera Keramisk Kockkniv 18cm